Skip to content
Mehmet Emin Horoz Lisesi

Kimse Dur Demeyecek mi?

Birileri sinir uçlarımızla mı oynuyor diye düşünmeden edemiyorum.

Türkiye’nin ilk Lojistik lisesi olan Mehmet Emin Horoz LOJİSTİK LİSESİNDE ANLAŞILAMAYAN ŞEYLER OLUYOR.

Mehmet Emin Horoz Anadolu Lojistik Meslek Lisesi, Balkanlar ve Ortadoğu’nun en büyük lojistik kampüsü olarak entegre edilmiş bir okul emeği geçenlere sonsuz teşekkürler, Sayın; Büyüğümüzün mekanı cennet olsun.

Türkiye’de açılan tüm lojistik bölümlü liselere öncü ve örnek olan Horoz Lojistik ve Horev Vakfı’nın inşa etmesinden dolayı yıllarca özel lise zannedilmişti.

10 tane lojistik laboratuvarı ve atölyesi, satranç odası, spor salonu, bilardo, langırt gibi oyunlarla özel kolejleri aratmayacak kapasitedeki okulda ne ararsanız varken olması gereken tek şey Lojistik bölümü öğretmenleri yani sektörün içinden gelmiş öğretmenler maalesef yoktu, bölüm yeni olduğu için, lojistik mezunları ülkemizde sayılacak kadar azdı.

Düşünsenize sektörü tanıyan insanlar liselere öğretmen olacak ve yetiştirdikleri öğrenciler üniversitelere ne istediklerini bilerek gideceklerdi.

Açıldığı günden sonra sektörü bilen Lojistikçi öğretmen olmadığı için sahip çıkılmayan, kredisinden yiyen aşağı giden okul, ilk atamalardan sonra ardı ardına projeler, ortaklıklar yapmaya çalıştı, Avrupa Birliği projeleri, üniversite gezileri, okulda sertifika eğitimleri, lojistik kütüphanesi, lojistik sokağı…

Türkiye’de lojistik liselerinin ağabeyi konumuna gelen okul, İstanbul Üniversitesi, Bursa Teknik üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Beykoz, Arel, Aydın, Esenyurt daha nice okullarla iş birlikleri yapıldı.

Maltepe Üniversitesinde LODER öncülüğünde LES standartlarında liselerdeki lojistik eğitimini temsil etti okul, İzmir’e MÜSİAD’ın davetlisi olarak Lojistik Zirve’sinde Okulu ve lojistik liselere staj ve istihdam olarak sahip çıkılmasını istediler.

İstanbul’da Lojistik öğretmenleri çalıştayını, Türkiye’nin ilk lojistik üniversitesi İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ile birlikte düzenlediler, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Sn. Serkan Gür okula, lojistik bölümüne, sektöre gıpta ettiğini açıkladı.

Lojistik fuarında 2020 senesinde stant açarak, ilk defa bir lise uluslararası fuarda yer buldu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür UND Yönetim kuruluna konuşma yaparak Mehmet Emin Horoz Lisesi başta olmak üzere lojistik bölümleri ile diyalog kurulmasını söyledi. UND Mehmet Emin Horoz MTAL ile proje lisesi olma için 2020 Mart, belki Nisan sayısında UND’nin Sesi dergisinde özel projeye yer verdi.

Öğrenciler fuarda İngilizce, Rusça, yabancılarla diyaloglar kurdu,

Sektörün diğer STK’sı UTİKAD’in genel kurulunda Mesleki Teknikten sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür sektöre konuşma yaptı ve ilk defa UTİKAD başarı ödülünü Mehmet Emin Horoz lojistik öğrencisine verdi, üstelik Horoz Lojistik Genel Müdürünün elinden…

Okul Türkiye geneli lojistik öğretmenlere hizmet içi eğitim düzenlemesini 2019-2020 öğretim yılında organize ederek, eğitimcinin eğitilmesi projesini gerçekleştirdi.

Türkiye genelinden gelen 80 öğretmen Ataşehir’de   Netkozanet firması ile gümrük programı eğitimi aldılar.

2019-2020 senesinde Cibuti’den gelen eğitimcilerden lojistik heyetini Bakanlık Mehmet Emin Horoz’a verdi, okul bununla alakalı heyeti oldukça iyi ağırladı.

Öğretmenlerimiz İstanbul’da üniversite, UND, Ambarlı limanı, Halkalı Lojistik merkezi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Atatürk Havalimanı, Turkısh Cargo, Horoz Lojistik gibi sektörde süper yerlerde eğitim aldırdı ve gezdirdi.

Avrupa’ya staja götürülecek öğrenciler İngilizce Cibuti’li gruba Türkiye, İstanbul, lojistik sektörü sunumlarını yaptılar.

Dış İşleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ile yakın diyalog kuran Lojistik bölümü, UND ile büyük bir iş birliğine el atarak, Mehmet Emin Horoz’u Avrupa statüsünde taşıyacaklar idi Üstelik Avrupa hibeleri ile…

UTİKAD’in İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul sanayi iş birliği protokolünde Mehmet Emin Horoz, belki işin kenarından tuttu, çok mütevazı olmaya gerek yok bence işi sahiplendi diyelim.

UND ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü hatta Bakanlık ile yapacağı protokolde okul, kendisine yer buldu, virüslü ortamda uzaktan hizmet içi eğitim düzenlenmesinde okul öğretmenleri ön ayak oldu.

Netkozanet Firmasının Ankara’da bakanlık protokolü görüşmelerinde okul lojistik bölümü her zaman sektör-bakanlık görüşmelerinde işin kenarında ‘ta içinde’ yer aldı, her zaman lojistik alanında Milli Eğitimin baş tacı, proje paydaşı olmaya lojistik alanında görev almayı misyon edindi.

Peki yolunda gitmeyen neydi, sektör için kalifiye personel yetiştirmesi planlanan ve başarıdan başarıya koşan bu örnek okul kimin nasırına bastı da önüne engeller koyulmaya başlandı.

Değim yerindeyse Lojistik okulunda başka bölüm açmak Müslüman mahallesinde salyangoz satmakla eş değer olsa gerek.

Sürekli proje üreten, işler çıkartan bir okul Lojistik sokağı ile eğitimi başka bir boyuta taşıyorsa, İlçe, il, bakanlık, sektör herkesin beğendiği işler çıkartan azimli hırslı, öğrencisini bu kadar düşünen genç dinamik öğretmen kadrosunu kim engelleyebilir.

Ya da neden engellemek ister?

Yönetimin tek işi devraldığı okulun bayrağını bir ileriye taşımaktan başka ne olabilir ki?

Başka bölümler açarak lojistik kadrosunu zayıflatmak, azaltmaktaki amaç ne olabilir?

Hadi soralım; hiçbir okulda olmayan atölyeler, donatı, kütüphane, satranç odası oyun salonu, (atölyeler, oyun, satranç salonları neden kapatıldı?

Okulu kuran kim? Bir vakıf ve özel sektör, yazılı dilekçe verdiler biz bu okulu sektöre ve ülkeye neden armağan ettik diye uzun uzadıya yazdılar sonra ne mi oldu?

Dalga geçer gibi, bir bölüm daha açarak okul yönetiminin cevap vermesi, Lojistik dışı bölümlerin kapatılması isteğine, bir bölüm daha açarak cevap vermesine kaç puan vereceksiniz?

Bu yapılanlar önce Sektöre dolayısı ile Vatana ihanettir, sonra okulun kurulmasında rol alan Horoz Lojistik yönetimine en büyük saygısızlıktır, okula lojistik okumak için gelen ama istemediği halde başka bölüme mecburi yön verilen öğrenciye haksızlık, stratejik sektör diyerek çırpınan lojistik öğretmenlerimize haksızlıktır.

 Unutmayın mevki, makam yani koltuk kimsenin babasının malı değildir, sizi bilmem ama insanlar aile büyüklerinizi güzel ansınlar istiyorsanız gelin bu inadınızdan yaptığınız yanlıştan dönün, inadın bu güne kadar kimseye faydası olmadığı gibi millete ve vatana zararı vardır.

Sağlıklı günlerde Lojistikle kalın.

4 Yorumlar

  1. Buna dur dememiz şart. Okulumuzun lojistik bölümünün küçülmesine karşı çıkmalıyız..

  2. Pandemi sürecinde tedarik zincirinin en önemli parçası olan lojistik maalesef Avcılar ilçesinde gereken önemi görmemektedir. Yazıya bakıldığında sektör rahatsız olmasına rağmen sektöre inat okulda yanlış işlerin yapılması akıl alır gibi değil, bence Milli Eğitim Bakanlığı’na gerekli bilgiler verilirse bu yanlıştan dönüleceği inancı taşımaktayım.

    • Dilekçe Bizzat Taner Horoz bey tarafından verilmiştir.


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir